Cuvântul zilei, 20 septembrie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
prezumțios

PREZUMȚIÓS, -OÁSĂ, prezumțioși, -oase, adj. (Livr.) Care are o încredere exagerată în calitățile, în forțele proprii (și disprețuiește ajutorul și experiența altora); încrezut, înfumurat. [Pr.: -ți-os] – Din fr. présomptueux, lat. praesumptuosus (după prezumție).

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 20 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2020: transfăgărășean

În 1974 era inaugurat Drumul Național 7C, supranumit și Transfăgărășeanul. El leagă Transilvania de Muntenia, străbătând Munții Făgăraș și atingând o altitudine maximă de 2.042 m.
iconița cuvântului zilei

2019: indolență

Greva mondială pentru oprirea schimbărilor climatice (https://globalclimatestrike.net). Experții consideră că cea mai mare parte a creșterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX-lea se datorează probabil creșterii concentrației gazelor cu efect de seră, provenite din activitatea umană.
iconița cuvântului zilei

2018: repercusiune

S-a născut în 1878 criitorul și omul politic american Upton Sinclair. Romanele sale, care denunțau injustițiile din America inceputului de secol XX, au avut un puternic impact social.
iconița cuvântului zilei

2017: slimui

Se naște în 1948 scriitorul american George R R Martin. Este faimos pentru fantezia epică „Cântec de gheață și foc”, pe care HBO a ecranizat-o în serialul Urzeala tronurilor.
iconița cuvântului zilei

2016: tort

150 de ani de la nașterea lui George Coșbuc. Fire de tort este unul dintre volumele sale.