Cuvântul zilei, 11 iulie 2018
iconiță email iconiță RSS iconiță Facebook

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin email. Există însă numeroase site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm IFTTT (RSS feed to email).
kafkian
© imagine Savana Unistrat

kafkian, -ă adj. 1. Care aparține lui Kafka sau operei lui, propriu lui Kafka sau operei lui, referitor la Kafka sau la opera lui. 2. Care amintește de atmosfera opresantă și absurdă din romanele lui Kafka. • pl -ieni, -iene. /<fr. kafkaïen cf. nm. pr. Franz Kafka, scriitor ceh


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2017: emul

În 1972 are loc primul meci din Campionatul Mondial de Șah între pretendentul la titlu Bobby Fisher și campionul en titre Boris Spasski.
iconița cuvântului zilei

2016: maser

Centenarul Alexandr Prohorov, laureat al premiului Nobel pentru fizică, cu activitatea de pionierat în studiul laserilor și al maserilor.
iconița cuvântului zilei

2015: zeflemitor

În urmă cu 55 de ani este publicat romanul Să ucizi o pasăre cântătoare, a lui Harper Lee. În original, cartea se numește To Kill a Mockingbird. Tradus la noi, numele păsării este sturz zeflemitor.
iconița cuvântului zilei

2014: bufant

Creatorul de modă Giorgio Armani împlinește 80 de ani.
iconița cuvântului zilei

2013: monahal

În 1955 se naște actrița Mariana Buruiană, retrasă după 90 la mănăstire. A fost una dintre semnatarele apelului pentru condamnarea comunismului.
iconița cuvântului zilei

2012: morbiditate

Ziua mondială a populației
iconița cuvântului zilei

2011: bulz

Comentarii