Cuvântul zilei, 14 octombrie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
periclitant
imagine © Andrea Homorodean

PERICLITÁNT, -Ă, periclitanți, -te, adj. Primejdios. – Din fr. périclitant.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2021: burjui

În 1670 a avut loc premiera piesei Burghezul gentilom de Molière, la castelul Chambord, în fața lui Ludovic al XIV-lea în persoană.
iconița cuvântului zilei

2020: mitografie

S-a născut în 1923 Victor Kernbach, scriitor român de science fiction și specialist în mitologie, autor al multor lucrări din acest domeniu printre care Dicționar de mitologie generală și Miturile esențiale.
iconița cuvântului zilei

2019: acrostih

S-a născut E. E. Cummings, poet, dramaturg, eseist și pictor american. A explorat noi modalități de exprimare poetică, folosind o sintaxă inedită și nerespectând convențiile tipografice. Cummings pictează în litere, risipind pe pagină cuvinte și fragmente de cuvinte, în versuri libere și neconvenționale sau acrostihuri.
iconița cuvântului zilei

2017: recursiv

A murit în 2010 matematicianul Benoît Mandelbrot, părinte al geometriei fractale. Recursivitatea este una dintre propietățile fractalilor.
iconița cuvântului zilei

2016: flamură

În 1853 se naște Ciprian Porumbescu. Una dintre compozițiile sale a devenit imnul Albaniei, intitulat Himni i Flamurit (Imnul Steagului).