Cuvântul zilei, 14 octombrie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
acrostih
imagine © Andrea Homorodean

ACROSTÍH, acrostihuri, s. n. Poezie sau strofă în care literele inițiale ale versurilor, citite vertical, alcătuiesc un cuvânt (nume propriu, dedicație etc.) sau o propoziție. – Din ngr. akróstichon, fr. acrostiche.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2021: burjui

În 1670 a avut loc premiera piesei Burghezul gentilom de Molière, la castelul Chambord, în fața lui Ludovic al XIV-lea în persoană.
iconița cuvântului zilei

2020: mitografie

S-a născut în 1923 Victor Kernbach, scriitor român de science fiction și specialist în mitologie, autor al multor lucrări din acest domeniu printre care Dicționar de mitologie generală și Miturile esențiale.
iconița cuvântului zilei

2018: periclitant

În 2012 Felix Baumgartner a devenit primul om care a sărit pe Pământ din stratosferă, depășind viteza sunetului și stabilind un record mondial.
iconița cuvântului zilei

2017: recursiv

A murit în 2010 matematicianul Benoît Mandelbrot, părinte al geometriei fractale. Recursivitatea este una dintre propietățile fractalilor.
iconița cuvântului zilei

2016: flamură

În 1853 se naște Ciprian Porumbescu. Una dintre compozițiile sale a devenit imnul Albaniei, intitulat Himni i Flamurit (Imnul Steagului).