Cuvântul zilei, 14 octombrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mitografie
imagine © Andrea Homorodean

MITOGRAFÍE s. f. Disciplină științifică care cercetează și compară structurile și sensurile miturilor. – Din fr. mythographie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2021: burjui

În 1670 a avut loc premiera piesei Burghezul gentilom de Molière, la castelul Chambord, în fața lui Ludovic al XIV-lea în persoană.
iconița cuvântului zilei

2019: acrostih

S-a născut E. E. Cummings, poet, dramaturg, eseist și pictor american. A explorat noi modalități de exprimare poetică, folosind o sintaxă inedită și nerespectând convențiile tipografice. Cummings pictează în litere, risipind pe pagină cuvinte și fragmente de cuvinte, în versuri libere și neconvenționale sau acrostihuri.
iconița cuvântului zilei

2018: periclitant

În 2012 Felix Baumgartner a devenit primul om care a sărit pe Pământ din stratosferă, depășind viteza sunetului și stabilind un record mondial.
iconița cuvântului zilei

2017: recursiv

A murit în 2010 matematicianul Benoît Mandelbrot, părinte al geometriei fractale. Recursivitatea este una dintre propietățile fractalilor.
iconița cuvântului zilei

2016: flamură

În 1853 se naște Ciprian Porumbescu. Una dintre compozițiile sale a devenit imnul Albaniei, intitulat Himni i Flamurit (Imnul Steagului).