8 definiții pentru selfactor

SELFACTÓR, selfactoare, s. n. (Text.) Mașină cu funcționare intermitentă, folosită la toarcerea firelor de lână, de bumbac, de fibre sintetice, de vigonie sau de amestec din aceste fibre. – Din germ. Selfaktor, engl. selfactor.

SELFACTÓR, selfactoare, s. n. (Text.) Mașină cu funcționare intermitentă, folosită la toarcerea firelor de lână, de bumbac, de fibre chimice, de vigonie sau de amestec din aceste fibre. – Din germ. Selfaktor, engl. selfactor.

SELFACTÓR, selfactoare, s. n. Mașină într-o fabrică de textile la care benzile de fibre textile primesc întinderea și răsucirea necesară, iar firul rezultat se deapănă pe țevi.

!selfactór (sel-fac-/self-ac-) s. n., pl. selfactoáre

selfactór s. n. (sil. mf. self-), pl. selfactoáre

SELFACTÓR s.n. Mașină folosită în filatura de lână, la care filarea semitortului alternează cu înfășurarea firului pe țevi. [< germ. Selfaktor, engl., fr. selfacteur].

SELFACTÓR s. n. mașină în filatura de lână, la care filarea semitortului alternează cu înfășurarea firului pe țevi. (< germ. Selfaktor, engl. selfactor)

SELFACTÓR ~oáre n. (în industria textilă) Mașină pentru filarea și înfășurarea firului pe țevi. /<germ. Selfaktor, engl. selfactor

Intrare: selfactor
selfactor substantiv neutru
  • silabisire: self-
substantiv neutru (N11)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular selfactor selfactorul
plural selfactoare selfactoarele
genitiv-dativ singular selfactor selfactorului
plural selfactoare selfactoarelor
vocativ singular
plural